Monasterio de Sant Benet


 

 

Ubicación

 

 

  Contacto

L’edifici romànic més emblemàtic de la comarca del Bages és el monestir benedictí de Sant Benet de Bages, parròquia de Navarcles, a 1 km del centre de la població, al terme municipal de Sant Frutiós de Bages. Un dels conjunts monàstics de l’Edat Mitjana més ben conservats de Catalunya, fundat l’any 960 per uns familiars dels vescomtes del Conflent, l’església va ser consagrada el 972 amb la presència del Comte Borrell de Barcelona. Als seus orígens va acollir les relíquies de Sant Valentí per concessió directa de Roma, de qui va obtenir visat papal.

Durant els segles XI, XII i XIII va assolir el moment de la seva màxima projecció i prosperitat, tot i els atacs que ocasionalment va rebre de les tropes musulmanes. Entre els anys 1045 i 1074, Sant Benet va estar regit per l’abat Miró, germà de Ramon Berenguer I, Comte de Barcelona i de Girona.

Al segle XVII passà a dependre de Montserrat i a començaments del segle XIX era un lloc on venien a residir els darrers anys de la seva vida els monjos. Restà abandonat després de l’exclaustració fins que fou comprat per la família de Ramon Casas que en començà la restauració. Des de l’any 2007 s’ha rehabilitat i no sols es pot visitar el monestir, sinó que s’han habilitat espais per convencions i reunions de tota mena. Tot el conjunt ha rebut el nom de Món Sant Benet.

Món Sant Benet (MSB) és un centre cultural patrimonial creat l’any 2007 que aplega diferents espais i serveis culturals, turístics, d’oci i científics, situat a Sant Frutiós de Bages. El conjunt de MSB reuneix el Monestir medieval Sant Benet de Bages, totalment recuperat i reformat, obert a les visites i que acull un intens programa cultural, la seu de la Fundació Alícia, que treballa en la recerca alimentària i l’Hotel Món, ideal per a les vostres vacances o reunions d’empresa.

Més informació:

Món Sant Benet
Tel: 93 875 94 01
Correu-e: info@monstbenet.com 
Pàgina web: www.monstbenet.com

  El edificio románico más emblemático de la comarca del Bages es el monasterio benedictino de Sant Benet de Bages, parroquia de Navarcles, a 1 km del centro de la población, en el término municipal de Sant Frutiós de Bages. Uno de los conjuntos monásticos de la Edad Media mejor conservados de Cataluña, fundado 960 por unos familiares de los vizcondes de Conflent, la iglesia fue consagrada en 972 con la presencia del Comte Borrell de Barcelona. A sus orígenes acogió las reliquias de San Valentín por concesión directa de Roma, de quien obtuvo visado papal.

  Durante los siglos XI, XII y XIII alcanzó el momento de su máxima proyección y prosperidad, a pesar de los ataques que ocasionalmente recibió de las tropas musulmanas. Entre los años 1.045 y 1.074, San Benito estuvo regido por el abad Miró, hermano de Ramón Berenguer I, Conde de Barcelona y de Girona.

  En el siglo XVII pasó a depender de Montserrat y comienzos del siglo XIX era un lugar donde venían a residir los últimos años de su vida los monjes. Quedó abandonado después de la exclaustración hasta que fue comprado por la familia de Ramon Casas que comenzó la restauración. Desde el año 2007 se ha rehabilitado y no sólo se puede visitar el monasterio, sino que se han habilitado espacios para convenciones y reuniones de todo tipo. Todo el conjunto ha recibido el nombre de Món Sant Benet.

  Món Sant Benet (MSB) es un centro cultural patrimonial creado en 2007 que reúne diferentes espacios y servicios culturales, turísticos, de ocio y científicos, situado en Sant Frutiós de Bages. El conjunto de MSB reúne el Monasterio medieval Sant Benet de Bages, totalmente recuperado y reformado, abierto a las visitas y que acoge un intenso programa cultural, la sede de la Fundación Alicia, que trabaja en la investigación alimentaria y el Hotel Món, ideal para sus vacaciones o reuniones de empresa.

  Más información:

  Món Sant Benet

  Tel: 93 875 94 01

  Email: info@monstbenet.com 

  Página web: www.monstbenet.com