CASTELL DE CARDONA / CASTILLO DE CARDONA


 

 

 

 

El castell de Cardona és un castell d’estil romànic i gòtic situat en un turó al costat de Cardona, a la comarca del Bages. Està considerat com una de les fortaleses medievals més important de Catalunya i es troba dalt d’un turó que domina la vall salina i la del Cardener. Les seves joies són la torre de la Minyona (del segle XI), de 15 metres d’alçada i més de 10 metres de diàmetre, i l’església romànica de Sant Vicenç. El monument pertany a la Xarxa de Museus i Monuments d’Història de Catalunya.

La situació geogràfica del castell respon a la necessitat de defensar l’accés al salí i a la visió privilegiada de les valls del riu Cardener. Entre el s.XI i fins al s.XV, va ser el nucli residencial dels senyors de Cardona: els “rics senyors de la sal”, emparentats amb les principals cases reials europees, i tan influents que el duc de Cardona era conegut com “el rei sense Corona”.

La Vall Salina de Cardona, un fenòmen geològic únic al món, és una depressió del terreny amb forma d’el·lipsi allargassada amb una extensió de terreny de 1.800 m de llargària per 600 d’amplada i una superfície de 100 ha, amb unes característiques naturals que l’han fet mereixedora de ser inclosa dins el Pla d’Espais d’Interès Natural de Catalunya. Al seu voltant es va inaugurar, el 2003, el Parc Cultural de la Muntanya de Sal per divulgar el seu valor i projectar la Muntanya de Sal.

Més informació:
Oficina de Turisme de Cardona
Tel: 93 869 27 98
Correu-e: oficinaturisme@cardona.cat
Pàgina web: http://cardonaturisme.cat

 

  El castillo de Cardona es un castillo de estilo románico y gótico situado en una colina junto a Cardona, en la comarca del Bages. Está considerado como una de las fortalezas medievales más importante de Cataluña y se encuentra sobre una colina que domina el valle salino y la del Cardener. Sus joyas son la torre de la Minyona (del siglo XI), de 15 metros de altura y más de 10 metros de diámetro, y la iglesia románica de San Vicente. El monumento pertenece a la Red de Museos y Monumentos de Historia de Cataluña.

  La situación geográfica del castillo responde a la necesidad de defender el acceso a la salina y la visión privilegiada de los valles del río Cardener. Entre el siglo XI y hasta el siglo XV, fue el núcleo residencial de los señores de Cardona: los "ricos señores de la sal", emparentados con las principales casas reales europeas, y tan influyentes que el duque de Cardona era conocido como "el rey sin corona".

  El Valle Salina de Cardona, un fenómeno geológico único en el mundo, es una depresión del terreno con forma de elipse alargada con una extensión de terreno de 1.800 m de largo por 600 de ancho y una superficie de 100 ha, con unas características naturales que la han hecho merecedora de ser incluida dentro del Plan de Espacios de Interés Natural de Cataluña. A su alrededor se inauguró, en 2003, el Parque Cultural de la Montaña de Sal para divulgar su valor y proyectar la Montaña de Sal.

  Más información:

  Oficina de Turismo de Cardona

  Tel: 93 869 27 98

  Email: oficinaturisme@cardona.cat

  Página web: http://cardonaturisme.cat