Manresa


 

Manresa és la ciutat capital de la comarca del Bages, al pla de Bages, a prop al nord-oest de l’angle on conflueixen els rius Llobregat i Cardener. Nus molt important de comunicacions que ha jugat sempre al llarg de la història un paper destacat en l’organització de la Catalunya central.

La història ha deixat una empremta profunda a Manresa visible i palpable en edificis com la basílica gòtica de Santa Maria de la Seu, en carrers medievals com el del Balç, en els casalots barrocs, en els palauets modernistes, en les fàbriques, herència de la primera industrialització. Igualment, és una empremta que es pot sentir i compartir en recórrer itineraris com el de la Sèquia, en barrejar-se amb la munió de gent que reviu, any rere any, el miracle de la Llum en el marc de la Fira de l’Aixada o en submergir-se en la inesgotable proposta d’espectacles tradicionals de la Fira Mediterrània.

Més informació:
Oficina de Turisme de Manresa
Tel: 93 878 40 90
Pàgina web: www.manresaturisme.cat

  Manresa es la ciudad capital de la comarca del Bages, en el Pla de Bages, cerca al noroeste del ángulo donde confluyen los ríos Llobregat y Cardener. Nudo muy importante de comunicaciones que ha jugado siempre a lo largo de la historia un papel destacado en la organización de la Cataluña central.

  La historia ha dejado una huella profunda en Manresa visible y palpable en edificios como la basílica gótica de Santa María de la Sede, en calles medievales como el del Balç, en los caserones barrocos, en los palacetes modernistas, en las fábricas, herencia de la primera industrialización. Igualmente, es una huella que se puede sentir y compartir al recorrer itinerarios como el de la Acequia, al mezclarse con la multitud de gente que revive, año tras año, el milagro de la Luz en el marco de la Feria del azada o en sumergirse en la inagotable propuesta de espectáculos tradicionales de la Feria Mediterránea.

  Más información:

  Oficina de Turismo de Manresa

  Tel: 93 878 40 90

  Página web: www.manresaturisme.cat

   

   

   Contacto