Monasterio de Montserrat


Montserrat és un massís muntanyós que ha destacat en la tradició catalana gràcies a, d’entre altres motius, una geologia i topografia pròpies molt característiques. Situada a cavall de les comarques del Bages, l’Anoia i el Baix Llobregat i on s’hi aixeca el Monestir de Montserrat, una abadia benedictina consagrada a la Mare de Déu De Montserrat, una marededéu trobada.

És un massís de formes singulars que s’enlaira bruscament a l’oest del riu Llobregat fins als 1.236 m del cim de Sant Jeroni. Altres cims montserratins són el Cavall Bernat, les Agulles, el Serrat del Moro, el Montgròs, Sant Joan, la Palomera, etc. Va ser declarat parc natural el 1987 per garantir-ne la conservació.

Al llarg dels mil•lennis, els moviments isostàtics i tectònics, els canvis climàtics i l’erosió han acabat modelant un relleu brusc, amb grans parets i blocs arrodonits de conglomerat rosa i argiles. A les seves entranyes, l’erosió de tipus càrstic ha creat coves, avencs i torrenteres. El Parc Natural està gestionat pel Patronat de la Muntanya de Montserrat, creat al 1950. Els motius de la seva instauració es basen en la importància religiosa i cultural del Monestir i del Santuari i en la bellesa i la singularitat de la muntanya.

Més informació:
Oficina del Parc Natural
Tel: 93 820 40 07
Correu-e: informacio@larsa-montserrat.com

  Montserrat es un macizo montañoso que ha destacado en la tradición catalana gracias a, entre otros motivos, una geología y topografía propias muy características. Situada a caballo de las comarcas del Bages, Anoia y el Baix Llobregat y donde se levanta el Monasterio de Montserrat, una abadía benedictina consagrada a la Virgen de Montserrat, una virgen encontrada.

  Es un macizo de formas singulares que se eleva bruscamente al oeste del río Llobregat hasta los 1.236 m de la cima de Sant Jeroni. Otras cumbres montserratinos son el Cavall Bernat, las Agujas, el Serrat del Moro, el Montgròs, San Juan, la Palomera, etc. Fue declarado parque natural en 1987 para garantizar su conservación.

  A lo largo de los milenios, los movimientos isostáticos y tectónicos, los cambios climáticos y la erosión han acabado modelando un relieve brusco, con grandes paredes y bloques redondeados de conglomerado rosa y arcillas. En sus entrañas, la erosión de tipo cárstico ha creado cuevas, simas y torrenteras. El Parque Natural está gestionado por el Patronato de la Montaña de Montserrat, creado en 1950. Los motivos de su instauración se basan en la importancia religiosa y cultural del Monasterio y del Santuario y en la belleza y la singularidad de la montaña.

  Más información:

  Oficina del Parque Natural

  Tel: 93 820 40 07

  Email: informacio@larsa-montserrat.com